Nagyrédei Irsai Olivér

FÓLIÁBAN SÜLT HAL 

   HOZZÁVALÓK

 

  • 60 dkg tilápia (2 egész)
  • 4 ek osztrigaszósz
  • 4 ek szójaszósz
  • 8 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
  • 1 ek halszósz
  • 2 ek barna cukor (púpos)
  • 0.5 kávéskanál fekete bors
  • 1 ek citromlé
  • 1 db chili (finomra vágva vagy 2 tk thai chiliszósz)
 ELKÉSZÍTÉS

A sütőt gyújtsuk be, a hal kivételével az összes hozzávalót egy tálban keverjük össze.

A halakat irdaljuk be, kanalazzuk a szószt a hasüregbe meg mindkét oldalára úgy, hogy a bevágásba is jusson. Rakjunk félre néhány evőkanálnyit a végére a grillezéshez.

Egy nagy darab alufóliára rakva csomagoljuk be a halakat, ha lehet úgy, hogy ne érjen a halhoz csak alulról. Rakjuk a forró sütőbe, és süssük 20-25 percig, hal vastagságtól függően. Bontsuk ki a fóliát óvatosan, mert a gőz csúnyán égethet, és ha a hal húsa már nem rózsaszín vagy áttetsző, akkor jó.

Az alufóliát gyúrjuk össze körben, hogy olyan legyen, mint egy csónak. Locsoljuk meg a halakat a maradék szósszal, és grillező fokozaton süssük pirosra (kb. 5 perc). Soknak fog tűnni a lé alatta, de mind kell a grillezésnél, hogy ne égjen meg.

 

Termékeink megtalálhatóak:

Mintaboltunk mind viszonteladó partnereinket, mind lakossági vásárlóinkat szeretettel várjuk.
     

 

© 2017 "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft. Minden jog fenntartva.

Please publish modules in offcanvas position.