Nagyrédei Muscat Ottonel

ŐZGERINC LIBAMÁJJAL 

   ÉS MÉZES SZEDERMÁRTÁSSAL    

   HOZZÁVALÓK
  • 1 kg őzgerinc filé
  • 40 dkg hízott libamáj
  • 1 ek színesbors
  • 2 ek dijon-i mustár
  • 1 dl olíva olaj
  • 4 szelet rozskenyér
  • 30 dkg feketeszeder
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek méz
  • 40 dkg spenótlevél
  • 2 ek vaj
  • bors
 ELKÉSZÍTÉS

A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült páccal. Másnap az őzgerincről letöröljük a pácot, átfényezzük egy kevés olajjal és egészben feltesszük a grillre, ahol kb. 10-12 perc alatt körbe pirítjuk. A libamájat szeletenként grillezzük és oldalanként kb. 2 percig.
Ezalatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta a spenótleveleket 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk és a pirított rozskenyér szeletekből kiszúrt krutonokon osztjuk el.
A mártáshoz a szedret a vörösborral feltesszük főni, majd ha felforrt, a gyümölcs egy részét villával összetörjük és mézet keverünk hozzá. Néhány perc forralást követően levesszük a tűzről és tálalhatunk.
Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el.

Termékeink megtalálhatóak:

Mintaboltunk mind viszonteladó partnereinket, mind lakossági vásárlóinkat szeretettel várjuk.
     

 

© 2017 "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft. Minden jog fenntartva.

Please publish modules in offcanvas position.